Reizen is leuk, spannend en avontuurlijk, maar het brengt soms ook risico's met zich mee. Het is daarom goed om je voor te bereiden op je reis en dat doe je onder anderen met een reisverzekering. Maar welke optie past het beste bij jou: een kortlopende of een doorlopende reisverzekering? In dit artikel vertellen we je de verschillen van deze verzekeringen, zodat jij de beste keuze maakt. 

Een kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is ideaal voor een eenmalige vakantie of reis. Met deze verzekering ben je voor de duur van je vakantie verzekerd tegen allerlei schades die tijdens de reis kunnen plaatsvinden. Denk aan diefstal of een ongeval. Het voordeel van deze verzekering is dat je alleen betaalt voor de dagen dat je daadwerkelijk op vakantie bent. Het nadeel is dat je voor elke nieuwe reis opnieuw een verzekering moet afsluiten. 

Een doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering daarentegen geldt voor het gehele jaar en is ideaal als je meerdere keren per jaar op reis gaat. Je bent met deze verzekering dus gedurende het hele jaar verzekerd tegen schade tijdens vakanties. Het voordeel van deze verzekering is dat je nooit vergeet om je te verzekeren en dat je vaak voordeliger uitkomt dan bij een kortlopende verzekering voor meerdere reizen.

Wat past beter bij mij?

Nu je weet wat beide reisverzekeringen inhouden, moet je beslissen welke verzekering het beste bij je past. Welke verzekering het beste bij jou past, hangt af van hoeveel je reist en hoe vaak je van plan bent om op vakantie te gaan. Als je maar één keer per jaar op reis gaat voor een korte periode, is een kortlopende reisverzekering de beste keuze. Maar als je meerdere reizen per jaar plant, is een doorlopende reisverzekering een stuk praktischer.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een reisverzekering?

Tot slot is het belangrijk om tijdens het afsluiten van een verzekering goed te kijken naar de dekking. Een doorlopende reisverzekering biedt vaak een uitgebreidere dekking dan een kortlopende verzekering. Als je een ‘bijzondere’ reis maakt, bijvoorbeeld naar de bergen of een gevaarlijk land, raden wij aan om je verzekering aan te passen om er zeker van te zijn dat je in geval van nood goed verzekerd bent. Let er wel op dat je met een reisverzekering je reis niet kan annuleren. Daar heb je een annuleringsverzekering voor nodig, zoals de annuleringsverzekering Univé. 

Een kortlopende en doorlopende reisverzekering hebben beiden hun eigen voor- en nadelen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw volgende reis.